Θερινή Προβολή + Mojito Bar Πέμπτη 14/7: ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Θερινή προβολή Πέμπτη 14/7 στις 21:00 +mojito
ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ (Young Frankenstein) -1974, 106′- Μελ Μπρουκς
Ο Δρ Φρέντερικ Φρανκενστάιν, ο εγγονός του Βίκτορ Φρανκενστάιν, είναι ένας καθηγητής σε ένα κολέγιο ιατρικής στην Αμερική. Ο Δρ Φρανκενστάιν επίσης ισχυρίζεται πως το όνομά του προφέρεται Φρονκενστίν, γιατί ντρέπεται για την καταγωγή του. Αφού όμως κληρονόμησε επιστρέφει στον πύργο του προγόνου του, όπου και ανακαλύπτει ένα χειρόγραφο εγχειρίδιο με τον τίτλο «Πώς τα κατάφερα, από τον Βίκτωρ Φρανκενστάιν». Ο Φρέντερικ διαβάζει το βιβλίο και αποφασίζει να παραδεχτεί το όνομά του και να φτιάξει το δικό του τέρας. Ετσι, μετά από δύο κλοπές φρεσκοθαμμένου πτώματος και εγκέφαλου, ο Δρ Φρανκενστάιν φτιάχνει το τέρας και του δίνει ζωή. Ομως τα πράγματα δεν έρχονται όπως ακριβώς τα περιμένει…
Η ταινία αποτελεί παρωδία των κλασικών ταινιών τρόμου και συγκεκριμένα των διαφόρων εκδοχών της ταινίας Frankenstein της Mary Shelley (1930). Τα περισσότερα από τα κομμάτια του εξοπλισμού του εργαστηρίου που χρησιμοποιήθηκαν είναι ίδια με αυτά που δημιούργησε ο Kenneth Strickfaden για την ταινία Frankenstein του 1931. Για να αντικατοπτρίσει περισσότερο την ατμόσφαιρα των παλαιότερων ταινιών ο Μπρουκς χρησιμοποίησε ασπρόμαυρη φωτογραφία, μια σπάνια επιλογή για εκείνη την εποχή.
Το Young Frankenstein, είναι μια γοητευτική ταινία, τίποτε λιγότερο από μια κλασική κωμωδία που αντλεί το καλύτερο από όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν. Κανένα από τα αστεία και τα λογοπαίγνια δεν έχει χάσει την χάρη του. Από μια καριέρα η οποία περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες κωμωδιές που έγιναν ποτέ, αυτή η ταινία του Μελ Μπρουκς καταφέρνει να ξεχωρίσει.
young_low

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *