Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης – Σάββατο 27/5 στο Μπερντέ

Το Σάββατο 27/5/2017 προβάλλουμε την πολωνική ταινία Ηνωμένες πολιτείες της Αγάπης στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Μπερντές στα Άνω Ιλίσια. Η ταινία από την Πολωνία του 2016 παρουσιάζει τις ιστορίες 4 γυναικών με διαφορετικά όνειρα και επιθυμίες που ζουν στη δύση της σοσιαλιστικής περιόδου της ώρας του. Σχετικά αδιάφορες για την “μεγάλη ιστορία” καταπιάνονται με την καθημερινότητα και τα πάθη τους, με τις προσωπικές τους ιστορίες και τελικά με ό,τι από αυτές τις ονειροπωλήσεις απομένει.

Το αντιεξουσιαστικό site Our Baba doesn’t say fairy tales, συνεχίζει τις προβολές ανατολικοευρωπαϊκού κινηματογράφου. Οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο-Ιούνιο 2017 έχουν σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη του αντιεξουσιαστικού στεκιού Fabrika Autonomia στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων είναι διττός. Απο τη μια ο πρακτικός, της στήριξης αντιεξουσιαστικών και κινηματικών χώρων στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη(και ειδικότερα τώρα στη Βουλγαρία) από την άλλη να μοιραστούμε με τον κόσμο, το τι είναι η ανατολική Ευρώπη, πως φαίνεται μέσα από τα μάτια των ίδιων των ανατολικοευρωπαίων και πως στέκονται στο παρελθόν τους σε σχέση με το παρόν τους.

Για τις προβολές εδώ : https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2017/05/09/προβολές-ανατολικοευρωπαϊκού-σινεμ-2/

Για το νέο στέκι στη Σόφια εδώ : https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2017/04/24/νέος-κοινωνικός-χώρος-στη-σόφια-της-βο/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *