Αλληλεγγύη στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

Το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018, ομάδα 50 ατόμων που αποσχίστηκε από την εθνικιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιτέθηκε στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα.

Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένη. Παρόμοιες επιθέσεις όπως εκείνη που πραγματοποιήθηκε στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα τον περασμένο Φεβρουάριο ή εκείνες που έλαβαν χώρα με την κάλυψη των εθνικιστικών συλλαλητηρίων σε χώρους αγώνα (θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ΕΚΧ Σχολείο, Libertatia) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι κομμάτι από το πάζλ τρομοκρατίας και εθνικιστικής υστερίας που καλλιεργείται τεχνηέντως το τελευταίο διάστημα. Κράτος, ναζί – φασίστες και εθνικοπατριώτες έχουν σκοπό να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των καταπιεσμένων, καταδεικνύοντας ως μοναδικό υπεύθυνο για τα δεινά της κοινωνίας τον “διπλανό μας” και τροφοδοτώντας των κοινωνικό κανιβαλισμό.

Η μόνη απάντηση σε αυτή την επίθεση, είναι η κοινή δράση των από κάτω και ο αγώνας ενάντια στο ρατσιστικό μίσος. Η πάλη αυτή δεν μπορεί παρά να είναι ταξική και να διεξάγεται σε όλα τα κοινωνικά πεδία (σχολεία, χώρους δουλειάς, γειτονιές).

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι κοινωνικοί χώροι αντιστέκονται στη βάση της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά, ενάντια στα κυρίαρχα μοντέλα οργάνωσης.

Μπερντές – αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος
Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *