Ξενοδοχείο Grand Budapest – Πέμπτη 1/11 στις 21:00 στον Μπερντέ

Ξενοδοχείο Grand Budapest
The Grand Budapest Hotel

Κομεντί 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′

Αγγλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Γουές Άντερσον με τους: Ρέιφ Φάινς, Μάρει Αμπραχαμ, Τζουντ Λο, Τίλντα Σουίντον, Τόνι Ρεβολόρι

Ο αινιγματικός κ. Μουσταφά αφηγείται σε ένα νεαρό συγγραφέα την ιστορία του και το πώς ξεκίνησε να δουλεύει την περίοδο του Μεσοπολέμου ως bell boy στο πολυτελές αλπικό ξενοδοχείο «Grand Budapest», του οποίου είναι τώρα ιδιοκτήτης του.

“ΑΜΗΝ” του Κώστα Γαβρά – Πέμπτη 25/10 στις 21:00 στον Μπερντέ

ΑΜΗΝ
Κώστας Γαβράς
2002-132′

Η ταινία βασίζεται στην ιστορία του χημικού Κουρτ Γκερστάιν (Ούλριχ Τουκούρ), υπαρκτό πρόσωπο και αξιωματικός των Ες-Ες που προσπάθησε αποτυχημένα να ευαισθητοποιήσει την Καθολική Εκκλησία σχετικά με το Ολοκαύτωμα. Ενώ προμήθευε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με το φονικό Zyklon B, ταυτόχρονα κατήγγειλε τα εγκλήματα, ενημερώνοντας τον Πάπα Πίο ΙΒ΄ ρισκάροντας έτσι την ασφάλειά του και της οικογένειάς του. Στις προσπάθειές του αυτές βρήκε βοήθεια από το νεαρό Ιησουίτη Ρικάρντο Φοντάνα (Ματιέ Κασσοβίτς).

 

Δεν Είμαι ο Νέγρος σου – Προβολή την Πέμπτη 18/10 στις 21:00 στον Μπερντέ

Δεν Είμαι ο Νέγρος σου
Ελβετία, Γαλλία, ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 93΄
Ιστορική καταγραφή των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ μέσω των εμπειριών του πολιτικού διανοητή Τζέιμς Μπόλντουιν. Αμείωτη ένταση και πάθος μετατρέπουν μια ιστορική και πολιτική αναδρομή σε κινηματογραφική απόλαυση.

Έλληνες Εβραίοι στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα – Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 19:00 στον Μπερντέ

Έλληνες Εβραίοι στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Με τον ιστορικό Ιάσονα Χανδρινό
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
“Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση”
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 19:00 στον Μπερντέ
Εκδοτικό εγχείρημα Los Solidarios
(Θα ακολουθήσει μπαρ)

Ανοικτή συνέλευση του Μπερντέ

Ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Μπερντές ξεκινά τον 8ο χρόνο ζωής του!

Όλα αυτά τα χρόνια παράγει και στεγάζει δραστηριότητες που προωθούν τις αξίες της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της ισότητας, της ελεύθερης έκφρασης, της αυτοοργάνωσης.

Έτσι και φέτος καλούμε όλους και όλες, κατοίκους της γειτονιάς και μη, να συζητήσουμε συλλογικά, να στήσουμε τις δομές μας, διαμορφώνοντας από κοινού το πρόγραμμα του Μπερντέ, να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας!

Δημιουργούμε μαζί χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης κόντρα στο φόβο, την απομόνωση!