Χαριστικό-Ανταλλακτικό Παζάρι και Προβολή Ντοκιμαντέρ – Κυριακή 13/01/2019 στις 16:00

Σας περιμένουμε την Κυριακή 13/01 στον Μπερντέ, όπου μπορείτε να φέρετε ή/και να πάρετε ρούχα (ανδρικά-γυναικεία-παιδικά) καθαρά και σε καλή κατάσταση και αξεσουάρ, καθώς και βιβλία. Κατόπιν, θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ “X-MAS MANIA” (2010). Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργεί bar με βότανα και φρούτα εποχής.
Λίγα λόγια για την ταινία:

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν. Οι δρόμοι γεμίζουν κατά χιλιάδες, ο ένας σκοντάφτει στον άλλο, τα χέρια κοκκινίζουν από τα λεπτά σχοινάκια των τσαντών που όλο και αυξάνονται. Ένα διάχυτο κλίμα ευτυχίας επικρατεί στην πόλη, σαν να ανοίγει μια παρένθεση στην αθλιότητα της καθημερινότητάς μας. Τι πραγματικά όμως κρύβεται πίσω από αυτόν τον τεχνητό μανδύα ευημερίας και χαράς;

Το ντοκιμαντέρ αυτό δημιουργήθηκε από μαθητές και παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε λύκειο της Κέρκυρας στις 23/12/2010. Διάρκεια: 30 min

Η ομάδα:
Τα μέλη της ομάδας που θα ασχοληθεί με την ανταλλαγή και τη συνειδητοποίηση των επιπτώσεων της κατανάλωσης και θα στεγάζεται στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Μπερντές”, σας προσκαλούν στην έναρξη της λειτουργίας της και ζητούν τη συμμετοχή σας στο νεοσύστατο αυτό σχήμα.
  Στο δρόμο για μια συνειδητή ζωή που θα βαδίζει έμπρακτα προς τις έννοιες της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης και επιθυμώντας τη διάχυση και το διαμοιρασμό τους, σε κάθε μέρος και την κάθε μας ημέρα, εντοπίσαμε, ως βοήθημα, την έρευνα πάνω στα ευχάριστα και δυσάρεστα αποτελέσματα των καταναλωτικών μας συνηθειών, ως άρρηκτα συνδεδεμένων με αυτά των εργασιακών συνθηκών και των αποτελεσμάτων της κοινωνικής λειτουργίας.
  Η κίνηση της αυτοοργάνωσης και της ανταλλαγής αποτελεί μία σύντομη ανάσα, έξω από τον πυκνό και απρόσωπο ωκεανό του αυτοματοποιημένου εμπορίου. Ο επαναπροσδιορισμός των αναγκών και των συνηθειών μας μοιάζει αναγκαία μελλοντική συνθήκη για τις ζωές μας.
  Ας γίνουμε σταγόνες βροχής, που θα κυλήσουν και θα παίξουν, μέσα σε ένα περιβάλλον ζωντανό και απεγκλωβισμένο από τη λογική φυλακή των “περιβαλλοντικών πόρων”, της αδηφάγου χρησιμοθηρίας και της χρηματοοικονομικής ανάπτυξης.
  Σας περιμένουμε.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *