Εργαστήριο – workshop “Dialogue in Pedagogy”

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 14:00-18:00 ο Μπερντές θα φιλοξενήσει ένα εργαστήριο/workshop με θέμα “Dialogue in Pedagogy” από τη συλλογικότητα Radical Education Collective – R.E.C.

Ακολουθεί το κείμενο αυτοπαρουσίασης της ομάδας και του εργαστηρίου:

Είμαστε μια συλλογικότητα εκπαιδευτικών που λειτουργεί αυτοοργανωμένα. Προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε τις ιεραρχίες και τις εξουσίες που βρίσκονται μέσα στην μαθησιακή διαδικασία, με στόχο να τη φέρνουμε βήμα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο που ονειρευόμαστε, καθώς και να την κάνουμε προσβάσιμη σε περιθωριοποιημένες κοινωνικά ομάδες. Στο εργαστήριό που θα πραγματοποιήσουμε στον Μπερντέ θα εξερευνήσουμε τα όρια του διαλόγου κατά την παιδαγωγική διαδικασία και πώς αυτός βοηθάει να προσεγγίσουμε την εκπαίδευση ως μια πράξη ελευθερίας. Θα συνδιαμορφώσουμε την εξερεύνηση όσοι και όσες συμμετέχουμε στο εργαστήριο. Μέσα από ομάδες εργασίας, συζήτηση και άλλα εργαλεία, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα παραπάνω θεωρητικά σχήματα στις πρακτικές παιδαγωγικές διεργασίες που βιώνουμε, ή θα θέλαμε να βιώνουμε, καθημερινά.

* Θα το κάνουμε στα αγγλικά, γιατί δε μιλάμε όλοι ελληνικά. Για αυτές και αυτούς που δε μιλάνε αγγλικά θα υπάρχει μετάφραση και θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς πρόβλημα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *